Waarom niemand wil beginnen aan mediation

door | 8-05-2024

Waarom-nietmand-aan-mediation-wil-beginnen-featured-image

Waarom niemand wil beginnen aan mediation

In een tijd waarin conflictsituaties steeds sneller escaleren, is het essentieel om tijdig te handelen.

Een manager, laten we haar Sietske noemen, worstelde met een kwestie tussen twee belangrijke teamleden. De spanningen waren voelbaar op de werkvloer. Sietske stond voor een dilemma: ingrijpen of afwachten?

In de drukte van haar dagelijks werk, schoof Sietske het probleem voor zich uit. Zij hoopte dat de spanning vanzelf zou afnemen, maar in plaats daarvan escaleerde het conflict.

Pas toen de situatie onhoudbaar werd en de productiviteit daalde, besefte Sietske dat zij mediation moest overwegen. Maar waar te beginnen?

Zoals velen, vond Sietske de stap naar mediation maar moeilijk en had zij een aantal bezwaren:

Zij was bezorgd over de energie die het zou kosten en de tijd.
Het mogelijk verlies van imago van de onderneming.
Bovendien paste inmenging van buitenaf niet in haar kijk op leiderschap. Een succesvolle manager doet het zelf, je hebt je zaakjes op orde.

Maar uitstel bleek duurder dan actie. Sietske realiseerde zich dat zij beter vroeg kon ingrijpen dan te wachten tot de situatie onherstelbaar was.

Met de hulp van een ervaren mediator begonnen de gesprekken tussen de teamleden. Langzaam maar zeker begonnen ze naar elkaar te luisteren, begrip te tonen en oplossingen te vinden die voorheen ondenkbaar leken.

Mediation bood Sietske en haar team een gestructureerd kader om hun geschil aan te pakken en hun werkrelatie te herstellen. Het resultaat? Een productiever team en een opgeluchte manager.

Viel dat even mee.

Hoe neem jij de stap naar mediation?

8 stappen om jezelf voor te bereiden op mediation

Hoe bereid je jezelf voor op mediation?

Laat je gegevens hieronder achter en ontvang mijn 8 stappen plan.

9 + 3 =

Contact

Larissa Frank Mediation
Beukstraat 22
6523 JD Nijmegen
+31 (0)6 14 76 33 64
info@larissafrankmediation.nl

Locaties

Ik maak gebruik van verschillende kantoren van het CoachHuis die toegerust zijn voor mediation. Dit is een locatie waar ik regelmatig gebruik van maak: